Del artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på email

Er jeg registreret i RKI eller Debitor Registret?

Er jeg registreret i RKI

Er jeg registreret i RKI eller Debitor Registret?

Oplever du, at du har haft svært ved at betale dine regninger til tiden? Er dine rykkere fra kreditorerne begyndt at hope sig op?

Så vil du måske opleve, at du er blevet registreret i RKI eller Debitor Registret som “dårlig betaler”.

Men hvad er RKI og Debitor Registret overhovedet? Og vigtigere endnu, hvordan finder du ud af, om du er registreret? I denne korte artikel vil vi give dig en kort forklaring på nedenstående:

  • Hvad er RKI?
  • Hvordan du kan se om du er registreret?
  • Hvad denne eventuelle registrering så egentlig betyder for dig

Hvad er RKI og Debitor Registret?

Der findes 2 hjemmeside, hvor virksomheder og det offentlige kan registrere dig som dårlig betaler. RKI registret er Danmarks klart største skyldnerregister. RKI bliver brugt af det offentlige og virksomheder, der arbejder inden for finans. De 2 registre har samme formål, hvorfor vi vælger at tage udgangspunkt i det største.

Hvilke konsekvenser har en registrering?

En registrering i ét af ovenstående registre vil automatisk medføre at du får svært ved at optage ny gæld. Det er dog stadig mulig at låne penge trods RKI, som du vil opleve i vores oversigt.

Pengeinstitutterne som laver en kreditvurdering af dig, tjekker om du er registreret i RKI, inden de kigger på din teoretiske tilbagebetalings chancer. Det gør de for at sikre sig selv, at de får deres penge igen. Samtidig har de dog muligheden for at registrere dig i RKI, hvis du skylder dem penge og ikke besvarer deres rykkere.

Nøgletal fra Experians RKI-rapport, årsopgørelse for 2018 viser:

202.727 personer er jeg registreret i RKI, det svarer til 4,34 procent af den danske befolkning.

Er jeg registreret i RKI?

Hvis du står i en situation, hvor du er blevet registreret i RKI, så vil du have modtaget er brev herom. Skulle du dog være i tvivl, så anbefaler vi at du kigger på hjemmesiden: https://dininfo.dk/, hvor du vil være i stand til at tjekke din finansielle status.

Du skal kun bruge dit NemID for at logge ind, hvorefter du nemt, hurtigt og overskueligt kan se om du er registreret i RKI.

Er det ikke muligt for dig at besvare spørgsmålet “er jeg registreret i RKI” ud fra https://dininfo.dk? Så kan du tage fat i Experians kundeservice, som er virksomheden bag RKI.

Du finder nummeret til kundeservice på samme hjemmeside.

Hvorfor er jeg registreret i RKI?

For at være registreret i RKI skal du skylde minimum 200 kr. Men hvis du skylder under 1.000 kr., kommer du i et lukket register, som ikke oplyses til RKI’s kunder.

Herudover skal du have modtaget sammenlagt 3 rykkere fra den virksomhed, som registrerer dig. I den sidste af de 3 rykkere, skal det tydeligt fremgå, at du nu vil blive registreret i RKI.

De helt præcise krav er fastsat i persondataloven. Herunder vil vi kort opsummere de vigtigste:

Registrering af gæld til det offentlige:

  • Hvis din gæld til det offentlige overstiger 7.500 kr. så bør du nok tjekke om du er registreret i RKI.
  • Der skal gå mindst fire uger fra du gøres opmærksom på registreringen til den træder i kraft.

Registrering af gæld til private kreditorer:

  • Hvis kreditor er en bank, finansieringsselskab, forsikringsselskab, kreditkortselskab el. skal sagen være kommet til offentligt kendskab. Dette betyder, at der skal være afsagt dom i fogedretten eller i en almindelig retsinstans.
  • Gælden skal være på mindst 1.000 kr.
  • Du har indgået et frivilligt forlig

Vi håber du er blevet klogere på konceptet bag RKI, hvor du kan tjekke om du er registreret og hvordan du skal undgå at havne i en kedelig situation. De fleste personer ved, at en registrering i RKI kan have stor betydning for ens fremtidig finansielle færd. Skulle du alligevel være registreret, så kan du med fordel tjekke vores anmeldelser af de forskellige udbydere, som tilbyder kviklån trods rki.